Game Design

Je zult gamen vast leuk vinden, maar hoe leuk is het om zelf games te ontwikkelen. Dit is vooral veel 3D ontwerpen en programmeren. Technieken waarmee je op een leuke manier kennis kunt maken en die je wellicht later professioneel kunt gebruiken. Vind je dit wat? Dan is onze gamedesignclub misschien wel wat voor jou! We bieden je de kans om je hier nog verder in te verdiepen. Binnen onze Gamedesignclub kun je van alles leren wat met games te maken heeft. Wil je bijvoorbeeld weten wat er allemaal nodig is om een game te ontwikkelen? Je kan hier alles over leren, van hoe je omgevingen en mensen modelleert, naar hoe je een opstartmenu ontwerpt tot hoe je je karakters met elkaar laat praten! Dit alles leer je door het zelf te doen: je krijgt je eigen pc waar je op kan werken. Je gebruikt zo dezelfde technieken die de ontwerpers van bijvoorbeeld Call of Duty of Grand Theft Auto V gebruiken! Deze technieken worden gegeven met de professionele pakketten 3DSMax en Unity die bijvoorbeeld ook gebruikt worden door moderne 3D vormgevers voor bijvoorbeeld het ontwerpen en visualiseren van auto’s, jachten en gebouwen.

Tijdens deze wekelijkse bijeenkomsten op dinsdag avond van 18.30 tot 20.30 uur, wordt met een groep van maximaal 10 deelnemers gewerkt aan diverse projecten en onderwerpen. In de afgelopen drie jaar zijn er door scholieren en studenten verschillende projecten gerealiseerd en gemodelleerd: het Kasteel van Hernen, het Tech-Lokaal in de Zandstraat, het Tech-Lokaal in de Pastoor Jansstraat, de kaart van Maas en Waal in 3D en de FLL-wedstrijdtafel van 2016.

Ook is het Hogestraat project van Druten afgerond. Het resultaat, een nieuwe straat volledig gemodelleerd in 3D, mocht worden gepresenteerd aan de inwoners van gemeente Druten. Met 3D bril konden zij door de straat lopen.

Clubdeelname kost 7,50 per avond, maar het is ook mogelijk een 10-ritten clubkaart te nemen voor 60 euro.

Ben jij geïnteresseerd? Loop gerust eens binnen op dinsdagavond tussen 18:30-20:30 om te kijken of het iets voor je is. Je kunt hier aanmelden voor de club