Lego Mindstorms

Lego Mindstorms is een vorm van Lego die wat technischer is dan de andere soorten. Hiermee kan je dus ook echte robots bouwen. Omdat er veel belangstelling was bij de leerlingen van groep 7 en 8 die met hun school langskwamen, is er een Tech-Club Lego Mindstorms opgericht.

De Lego Mindstorm clubleden komen elke dinsdag samen van 18:30 uur tot 20:30 uur.

Je begint met de basis: het bouwen van zo’n Lego robot. Hierbij leer je dus hoe ze in elkaar zitten, en welke onderdelen nou waar voor zorgen. Je leert bijvoorbeeld hoe de aandrijving werkt, en hoe de hefmechanismen werken. Later ga je ook leren hoe je de robots programmeert, hoe de sensoren werken en hoe je de robots met elkaar kan laten ‘praten’!

Daarnaast is er ook nog de First Lego League. Dit is een wedstrijd, waarbij je de opdracht krijgt om je zelfgebouwde robot een parcours te laten rijden. Op zaterdag 16 december 2017 hebben we voor de derde keer mee gedaan met deze wedstrijd! We hebben de eerste prijs behaald voor beste ontwerp!

Kijk voor meer informatie ook op nxtprograms en Lego Challenge.

Deelname kost € 7,50 per avond. Het is ook mogelijk om een 10-rittenkaart te kopen voor € 60,-. Deze kaart is 12 weken geldig, vakanties uitgezonderd. Graag even afmelden als je niet aanwezig kunt zijn, zodat wij op de hoogte zijn. Zonder afmelding vervalt de sessie. Clubcontributie mag worden overgemaakt op:
IBAN: NL55RABO 0120372282 t.n.v. Stichting Meerwaarde Maas en Waal.
Graag je naam en de startdatum van de 1e sessie in het onderwerp vermelden.

Heb je interesse en wil je je aanmelden? Stuur ons een mail naar techlokaal@gmail.com of kom een keer kijken op de dinsdagavond.